Els avinyonencs s’han gastat de mitjana uns 26 euros en la mona


DSC_2571

Actualitat – Aquesta Pasqua, els avinyonencs que han comprat la mona en un dels forns de pa del poble s’han gastat de mitjana uns 26 euros. Els forns de pa d’Avinyó coincideixen, però, que la mida de les mones és més petita que abans de la crisi, quan la majoria de pastissos superaven el quilo. Tot i això, les vendes han estat semblants a les de l’any passat.

Torna el tradicional ou

Les figuretes de xocolata també semblen haver perdut protagonisme en els darrers anys. Abans de la crisi, es venien grans figures de xocolata, amb formes i dibuixos, però aquesta Pasqua, la gent ha preferit gastar-se menys diners en la tradicional figura que encapçala el pastís. En aquest aspecte, els forns de pa coincideixen en el fet que l’ou de xocolata ha estat el gran protagonista de les mones venudes a Avinyó. Mentre que el Forn de Cabrianes va esgotar els ous, el forn Gavaldà va apostar per no vendre altres tipus de figuretes, i el forn Modest afirmava que els compradors preferien comprar un ou barat abans que una figureta de xocolata més elaborada i també més cara.

Pel què fa als gustos, les de mantega i fruita han estat les més demandades. Ja fossin només d’un gust o bé meitat i meitat, han estat les preferides dels avinyonencs. El tercer lloc, l’ocupen les mones de nata i trufa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s