El fracking podria destruir el paisatge d’Avinyó segons la PAF

Font: gaslandthemovie.com

Gràfic sobre la tècnica del fracking. Font: http://www.gaslandthemovie.com

Actualitat – Aquest dissabte a les 6 de la tarda, va tenir lloc al local Catalunya la xerrada sobre la tècnica del fracking dirigida per Eudald Rifà i Judit Ester, membres de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF). L’objectiu d’aquesta xerrada va ser explicar, conscienciar i resoldre dubtes de la perillositat i  riscos que pot generar l’ús d’aquesta tècnica ja que, Avinyó és un dels pobles escollits per les multinacionals estrangeres amb l’objectiu d’aconseguir aquests preuats gasos del subsòl.

Un “còctel” perillós

Un dels perills més destacats en l’ús d’aquesta tècnica és  el “còctel” utilitzat per extreure hidrocarburs format per aigua, sorra, i productes químics. Entre el 20 i el 80% d’aquesta barreja podria quedar-se al subsòl o en grans basses a la superfície durant el procés d’extracció, contaminant, així, els aqüífers i els espais destinats a agricultura i ramaderia, a més de generar contaminació visual i auditiva.

Un altre problema que genera el fracking és que requereix molta aigua: unes 20 piscines per a cada procés d’explotació amb duració de 15 dies. Però, d’ on s’obtindrà aquesta aigua? Pregunta que, segons la Plataforma Aturem el Fracking, no té resposta ja que l’opacitat de les administracions i empreses involucrades no permet saber-ho.

L’Ajuntament no pot decidir

Els permisos per la utilització del fracking els dóna l’Estat o Generalitat tot seguint una sèrie de normes. Així, els Ajuntaments se’ls ha deixat totalment de banda a l’hora de decidir sobre aquesta qüestió. El motiu dels poders públics a acceptar aquesta tècnica és la generació de llocs de treball i l’obtenció de diners d’aquestes grans empreses a canvi dels permisos.

La xerrada va ser molt dinàmica i enriquidora, amb molta participació del públic, tal com es va poder veure a l’hora de les preguntes, tot i la poca assistència.

Els ponents Judit Ester i Eduald Rifà

Els ponents Judit Ester i Eduald Rifà

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s