L’Ajuntament presenta la reedició de ‘Notes Històriques d’Avinyó’

Portada del llibre

Portada del llibre

Actualitat – L’Ajuntament d’Avinyó presenta demà diumenge 21 d’abril la reedició del llibre ‘Notes històriques d’Avinyó‘, publicat per primera vegada el 1932, en motiu del mil·lenari de la primera església de la plaça Major. L’acte serà a les 12 del migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El llibre ‘Notes històriques d’Avinyó’ va ser publicat per primera vegada el 1932 per Jacint Clapers Fusté, de Cal Cintet, que amb 20 anys ja despuntava una formació intel·lectual extraordinària, Josep Tresserra, capellà de l’Estany i apassionat per la història i destre en la consulta d’arxius i documents antics, i Josep Guiteras Morera (cal Sastre), que amb 24 anys i la seva màquina de retratar ja s’havia convertit en el cronista visual d’Avinyó.

Segons explica l’Ajuntament, ara, l’any 2013, es publica de nou aquest llibre en una edició corregida i augmentada. Corregida perquè, malgrat reproduir fidelment el text original, el seu català ha estat lleument corregit per adaptar-lo al català normatiu vigent actualment. Augmentada perquè, a part del llibre original, conté les biografies dels principals autors del llibre, i una introducció a càrrec de l’historiador Josep Illa que presenta l’obra i explica què passava a Avinyó a l’època en què es va publicar: els anys 30, entre la proclamació de la República el 1931 i l’esclat de la Guerra Civil el 1936.

Anuncis

One thought on “L’Ajuntament presenta la reedició de ‘Notes Històriques d’Avinyó’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s