Com allargar la vida de les roses

ROSA SANT JORDIActualitat – Un dia com avui en què la majoria de catalans tenim roses a casa, es un bon moment per conèixer què podem fer per allargar la vida d’aquestes  flors. Per recordar els quatre conceptes bàsics que ens permetran gaudir de més dies de les nostres roses, Avinyó Digital ha fet un recull de diferents pàgines web i n’ha extret els següents consells:

–          Un cop s’han comprat les roses, s’ha d’intentar que s’estiguin el menys temps possible sense aigua, ja que si s’asseca la tija , serà molt difícil que pugui llavors xuclar l’aigua.

–          Retirar l’embalatge de la rosa i treure’n les fulles que hagin de quedar submergides. Si queden fulles submergides es podririen amb facilitat i obstruirien les tiges.

–          Abans de posar-les en un gerro s’ha de tallar la tija uns 5 cm , (si han estat molta estona sense aigua, uns 10 cm) al biaix amb un ganivet. Així té més superfície per absorbir l’aigua.

–          Canviar l’aigua diàriament i tallar una mica la punta al biaix cada vegada.

–          Per acabar, s’ha de tenir molt de compte de no posar les roses al costat de les  fruites, ja que l’etilè que s’allibera quan maduren accelera l’envelliment de les flors.

Si voleu aportar algun consell més, endavant i benvingut!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s