La rereguarda dels Matiners: costura i assajos

Fira dels Matiners – Tot i que encara falten uns dies per la Fira dels Matiners, a Avinyó ja fa unes setmanes que molts voluntaris i voluntàries posen a punt tots els preparatius perquè el dia 12 de maig tot surti el màxim de bé possible.

Unes d’aquestes voluntàries són les cosidores, que s’encarreguen de tenir a punt els vestits dels soldats, els burgesos… És a dir, vetllen perquè tothom, tant si són actors destacats com si són avinyonencs que es vulguin posar roba de l’època, puguin fer-ho sense gaires complicacions.

Encara que gran part dels vestits ja estan fets de l’any passat, com els dels soldats, aquest any s’han hagut de cosir noves peces. Per exemple, els vestits que duran els dos Guàrdies Civils que patrullaran pel poble i que s’incorporen a la llista de protagonistes de la fira. També han hagut de tallar i cosir sis nous vestits de soldat isabelí, una nova jaqueta per l’alcalde i vestits pels burgesos, que aquest any tindran més presència a la fira.

A més, han confeccionat les barretines i els mocadors que es podran comprar el mateix dia de la fira per tal d’anar vestit de l’època. I tot això s’ha pogut fer gràcies a voluntàries com la Carme Arroyo o l’Eli Oliva, que ha cedit les màquines del seu taller i el seu talent per tal que totes les peces de roba estiguin a punt pel dia de la fira.

Assajos perquè tothom sàpiga el seu paper

A més d’anar vestits de l’època, els actors també han de saber-se comportar com ho feien els seus homòlegs del 1848. És per això, que aquests quinze dies previs s’han intensificat els assajos de les diverses actuacions que es veuran durant tot el dia. Desfilades de soldats, escenes com la de les rentadores o la batalla, són algunes de les actuacions que, tant si es recuperen de l’edició passada com si s’incorporen de nou, s’estan assajant perquè el proper 12 de maig Avinyó viatgi fins el novembre del segle XIX.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s