La fira dels Matiners es presenta amb un gran nombre de representacions durant tot el dia

 recreacions fira matiners avinyo

Una de les recreacions de l’any passat a la Placeta

Fira dels Matiners – Aquest diumenge 12 de maig, amb la celebració de la segona edició de la Fira dels Matiners, als carrers d’Avinyó s’hi viuran un seguit de recreacions històriques amb la intenció de reproduir els fets que van succeir els dies 15 i 16 de novembre de 1848.

Desfilades dels soldalts isabelins

Les representacions teatrals començaran a les 10:30 amb la desfilada de l’exèrcit isabelí del carrer Manresa a la Plaça Major passant pel carrer Dr. Herms i a l’inrevés. Quan arribin a la Plaça Major es farà la presentació històrica a la Torre dels Soldats. La següent escena tindrà lloc a la Placeta a les 11:00, amb una discussió entre obrers i burgesos manresans a la Taverna dels isabelins. Tot seguit a les 11:30 també es representarà una escena habitual de l’època, amb les dones rentant roba a la riera Gavarresa situada al carrer Dr. Herms.

L’ocupació carlina, al migdia

A les 12:45 s’inicia l’ocupació d’Avinyó per part dels carlins a la Taverna dels carlins situada a la Plaça Major. Tot seguit es produirà l’assalt a la Torre dels Soldats també a la Plaça. Finalment a les 13:20 hi haurà una demostració del funcionament de la telegrafia òptica a la Torre dels Soldats, que anirà a càrrec dels alumnes de 6è de primària del Barnola.

Música i batalla final

Les actuacions de la tarda començaran a les cinc amb una representació de cançons de l’època al corral musical que estarà situat a darrere l’Església. Tot seguit es tornarà a recrear l’escena de les dones rentant roba a la riera Gavarresa. A les sis, als Plans de Vilamajor i l’Aumatell recreats a la Plaça Major tindrà lloc el combat d’Avinyó, que comptarà amb música en directe i que finalitzarà amb música i balls de l’època amb l’orquestrina i la dansa dels Matiners. 

A diferència de l’any passat, aquest any les noves incorporacions són el corral musical on durant tot el dia hi haurà ambientació musical en directe, l’escola amb el mestre Pare Claret, la barberia, el colmado que és la botiga on s’hi vendran aliments de l’època, i la venda de carbó.

Recreacions històriques de la Fira dels Matiners

Horari de les recreacions històriques de la Fira dels Matiners

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s