Els Mossos d’Esquadra participen a la fira dels Matiners vestits d’època

mossos d'esquadra del segle 19

Fira dels Matiners – Dos agents del grup de Servei Històric del Cos de Mossos d’Esquadra participaran, per primera vegada en la història d’aquest cos, a la recreació històrica de la fira dels Matiners d’Avinyó. L’actuació s’acostarà molt a la realitat del què va passar en el combat, ja que aniran vestits de l’època (pistoles, espasa, baioneta i fusell), i realitzaran les activitats que feien en el seu dia com per exemple, guiar les columnes liberals, interactuar amb el Brigadier Liberal Manzano i amb el Pare Claret, barrejar-se amb la burgesia, obrers i pagesos, protegir les autoritats, etc.

Aquesta serà la primera vegada que els Mossos d’Esquadra actuen en una fira de recreació històrica. Els Mossos van estar al Bages des de la seva creació, el 1719, i van tenir una important presència en la guerra dels Matiners.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s