Cuina de primera divisió i de quilòmetre zero

DSC_0560

Fira dels Matiners – El primer sopar maridatge dels Matiners celebrat aquest divendres 10 de maig, va situar-se en les primeres files de la cuina catalana. Els cuiners del sopar gastronòmic, Jordi Llobet i Sergi Costa, van elaborar tots els plats a partir de la combinació de vins Abadal i porc ral, productes “quilòmetre zero”.

Jaume Biarnés, convidat d’honor a l’acte i cap de cuina i responsable del departament de Patrimoni i Sostenibilitat de la Fundació Alícia, va elogiar els productes avinyonencs. Biarnés va situar el porc ral “a la primera divisió” d’aquesta carn, que va afirmar que “pot competir a nivell europeu”.

L’acte va començar amb un aperitiu a l’aire lliure, a partir de cotnes de porc, botifarretes variades i un pa amb tomàquet ben diferent del tradicional i amb l’acompanyament d’un Abadal Cabernet Souvignon Rosat 2012. Ja a l’interior del Celler Abadal, el sopar gastronòmic va continuar amb el maridatge de Carpaccio de peu de porc amb llagostins i vinagreta de pinyons i d’un Abadal Picapoll 2012. El segon plat va estar protagonitzat per un filet de porc ral cruixent amb ceps i patata trufada acompanyat d’un Abadal 5 Merlot 2009, “cinc vins en una mateixa ampolla”, va explicar la somelier Anna Castillo. El sopar va acabar amb un plat a partir de xocolata, pa i oli.

Van assistir al sopar una seixantena de persones, que van poder fer un petit tast de les recreacions històriques que es faran diumenge pels carrers d’Avinyó. Els generals Tristany i Manzano van passejar-se amb les seves tropes per la zona, mentre que les trementinaires van intentar convèncer els assistents de les capacitats curatives de les herbes naturals.

Anuncis

One thought on “Cuina de primera divisió i de quilòmetre zero

  1. Maridatge amb molt de futur, els productes de la nostra terra són d’una qualitat excelent i a mans de bons cuiners es magnifiquen per mil! Vinga, bona festa i a gaudir-ne.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s