Els carrers d’Avinyó s’omplen de trets, teatre i gent

DSC_0825 carli matiners

Un carlí apunta la torre dels soldats, moments abans de l’assalt

Fira dels Matiners – Hi ha pocs dies a l’any que els carrers d’Avinyó estiguin tan plens de gent. Aquest diumenge 12 de maig, tant avinyonencs com visitants, han tret del seu armari els vestits de pagesos, obrers i fins i tot de burgesos per ambientar Avinyó a mitjans del segle XIX. Això, enmig del soroll dels trets que, gràcies als trabucaires, han permès ambientar millor els enfrontaments entre carlins i isabelins.

El Cos Històric dels Mossos

Per primera vegada, el Cos Històric dels Mossos d’Esquadra ha participat en una fira històrica com la d’Avinyó. En primer lloc, han encapçalat les files de soldats isabelins. Seguidament, han pujat a l’escenari de la taberna manresana situada a la Placeta, i durant el matí s’han passejat per la Plaça Major fent-se fotos amb els visitants.

Nous personatges

Les trementinaires, el Pare Claret i els guàrdies civils són els nous personatges que s’han incorporat a la fira. Les trementinaires s’han afegit a l’escena de la torre dels soldats, mentre que el Pare Claret i els guàrdies civils han estat passejant pels carrers.

La part comercial

Un dels èxits de la fira ha estat la venda de samarretes, barretines i mocadors de la fira. Els comerços d’Avinyó també hi han posat la seva part. Les carnisseries Pilar i Pujol, juntament amb els vins Abadal i Artium, oferien un tast de vi i petites exquisiteses (els tiquets es venen al punt d’informació). I aquells que volien immortalitzar el moment viscut, han pogut fotografiar-se, ja fos per sortir a l’etiqueta del vi dels Matiners, o en un iman personalitzat de la fira (Òptica).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s