Els ciutadans i les entitats podran intervenir al Ple de dimecres

Política – Aquells ciutadans o col·lectius que vulguin tenir veu al Ple municipal podran expressar-se aquest dimecres 29 de maig. Es tracta del segon cop que s’incorpora la possibilitat d’intervenir al ple a l’Ordre del Dia. Segons el Reglament de Participació Ciutadana, aquelles persones que vulguin expressar-se, ja sigui a títol individual o com a representants d’una entitat del poble, ho hauran de sol·licitar a l’alcaldia per escrit abans de les 11 hores del dia anterior a la realització de la sessió.

 
L’article 7 del Reglament de Participació Ciutadana marca que en les intervencions només es podrà parlar d’aspectes tractats al Ple i “el sumatori de totes les les intervencions ciutadanes en cada sessió del Ple Municipal no podrà superar els 15 minuts i podran ser contestades per l’alcalde/essa o regidor/a competent”. Afegeix que “l’alcalde/essa podrà admetre intervencions no anunciades prèviament per al cas que alguna persona del públic fos interpel·lada o al·ludida directament” i que “no s’admetran intervencions en les sessions extraordinàries o convocades pel tràmit d’urgència”.
 
Tot i que el Reglament de Participació Ciutadana es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat el 27 d’octubre del 2009, no ha estat fins al 2013 quan s’ha incorporat aquest punt a l’Ordre del Dia del Ple Municipal.
ordre dia ple
 
Al Ple Municipal del proper dimecres 29 de maig hi ha prevista l’aprovació de la liquidació del Pressupost a l’exercici del 2012, la proposta d’adhesió a la Central de Contractació del Consell Comarcal del Bages, una moció conjunta dels dos grups municipals sobre l’exercici de la sobirania fiscal i una moció del grup de CiU sobre fraccionament de l’IBI.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s