Els Tallers debuten amb un viatge del passat al futur del vi, la música i la literatura

DSC_0524

Actualitat – El vi, la música i la literatura es van fondre aquest divendres 5 de juliol al ‘Capvespre dels Sentits‘, el concert inaugural dels Tallers Musicals. Tot i la mitja hora de retard, l’acte va començar des de l’inici amb una mescla de la veu de Celeste Alías, la guitarra de David Soler, el saxo d’Albert Cirera, les lectures del rapsode David Clusellas i els vins seleccionats pel sommelier Jaume Pont.

Ahir, avui, demà 

Repartits per tots els racons del Local Catalunya i sota la mirada del públic, asseguts en taules repartides per tot el local, els protagonistes van viatjar del present al futur amb els vins, els textos i la música. La primera part, “l’ahir“, estava acompayada d’un vi Fargas-Fargas Cabernet 2005, “un vi com els que es feien abans”, va explicar Jaume Pont. Un vi suau, jove, amb persistència i sedositat, acompanyat de textos de Miquel Martí i Pol (L’Elionor), Josep Pla (La sega – a l’antiga) i Maria Barbal (Tendrui – un color, una olor, un soroll), entre d’altres.

El segon capítol del capvespre es va situar a l’avui, amb un Abadal blanc 2012, molt aromàtic i “que mostra el dinamisme i l’eufòria de la joventut encarant el futur amb il·lusió”, comentava Pont. Els textos eren de C.P. Cavafis (Desigs), del Cançoner de Ripoll (De quina manera ens vam trobar per primer cop), Vicent Andrés Estellés (Els amants), Quim Monzó (La monarquia) i Romain Gary (Émile Ajar).

La tercera part va anar al futur, al “demà“. Va estar acompanyat d’un Abadal Paisatges 1883, Sumoll de la collita 2011. Es tracta d’un vi del passat, recuperat i modernitzat, amb una base sòlida i bona per “arribar molt lluny”, va dir Jaume Pont. Els textos escollits i recitats per David Clusellas van ser de Montserrat Roig (El miracle del carrer d’Avinyó), Jaume Vicenç Vives (El nus del problema psicològic català), Màrius Serra (Visibilitat)  Maria Mercè Marçal (VIII).

Va ser en definitiva, un capvespre ideal per deixar-se endur per la música, els vins i els textos, que amb molta delicadesa i naturalitat es van entrelligar per crear un inici dels Tallers inèdit.

DSC_0475

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s