El Ple s’oposa al recurs de la Subdelegació del Govern contra l’exercici de la sobirania fiscal

Al Ple Municipal van faltar-hi els regidors Albert Badia (ERC), Lluís Vall (CiU), Carme Pla (CiU) i Teresa Riba (CiU)

Al Ple Municipal van faltar-hi els regidors Albert Badia (ERC), Lluís Vall (CiU), Carme Pla (CiU) i Teresa Riba (CiU)

Actualitat– El Ple Municipal del passat 31 de juliol del 2013 va acordar posar una interposició al Recurs de la Subdelegació del Govern contra l’acord de l’Ajuntament d’Avinyó que aprovava la moció sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Agència Tributària Catalana. Tots els regidors presents al Ple van votar-hi a favor, de manera que l’Ajuntament demanarà assessorament legal a l’Associació de Municipis per la Independència per tal de revocar la denúnica de la Subdelegació del Govern espanyol.

Aprovació de la sol·licitud d’un crèdit a curt termini

Un dels punts que van generar més controvèrsia entre CiU i ERC va ser la sol·licitud per part de l’Ajuntament d’un crèdit de 250.000 euros a curt termini per tal d’injectar liquiditat a les arques públiques i així pagar les obres de la plataforma única. Aquest crèdit farà que l’endeutament de l’Ajuntament passi del 14% actual al 26%. L’alcalde va justificar el crèdit amb el deute que té la Generalitat amb l’Ajuntament, que a dia d’avui és de 728.000 euros, tot i que CiU li va retreure que amb la crisi econòmica que viu el país, l’Ajuntament no rebrà aquests diners aviat. Per altra banda, Eudald Vilaseca va voler remarcar que aquest, és tan sols un crèdit pont a l’espera que arribin les subvencions per pagar les obres de la plataforma única.

Augment dels sous de 4 treballadors de l’Ajuntament

El Ple, amb els vots favorables dels regidors d’ERC, va aprovar que s’augmentin els sous de quatre treballadors de l’Ajuntament. Eudald Vilaseca va explicar que aquests estaven fent feines de places superiors a les que tenien, de manera que a partir d’ara se’ls retribuirà  de forma “digna” en funció del càrrec ocupat. Els sous, que en alguns casos s’augmentaran fins al 40% del que rebien, corresponen a dos administratives-comptables, l’encarregat de la brigada i l’animadora cultural. Davant la pregunta de CiU que demanava si aquest és el moment de fer aquests augments, l’alcalde va dir que “fa vergonya” pagar menys del correspòs a aquestes persones.

Avinyó té 2.317 habitants

El Ple va aprovar la població d’Avinyó a 1 de gener del 2013, que era de 2.317 habitants, 11 menys que al 2012, quan en tenia 2.328. Pel que fa al repartiment de sexes, hi ha més homes (1.161) que dones (1.156).

Més llibertat per als taxistes

El conveni de cooperació intermunicipal entre diferents Ajuntaments del Bages, aprovat al Ple, permetrà donar més llibertat als taxistes, ja que facilitarà el funcionament de taxis entre els diferents pobles. Un dels canvis, per exemple, és que amb el conveni, el taxista amb llicència a Avinyó podrà recollir persones en altres termes municipals en certes condicions. Fins ara, el taxista d’Avinyó no podia recollir ningú als pobles de la comarca, ja que podia ser multat.

Constitució del Consell Municipal d’Acció Social

Amb el vot favorable dels regidors d’ERC, es va aprovar la constitució del Consell Municipal d’Acció Social i el seu reglament regulador. Tot i que CiU hi va votar en contra, el seu Cristian Coll es va mostrar a favor de la creació d’aquest òrgan, que té per objectiu canalitzar les inquietuds ciutadanes en matèria d’acció social.

Delimitació amb Santa Maria de Merlès

Un altre dels temes tractats al Ple va ser l’aprovació de l’acta de les operacions de delimitació entre els termes d’Avinyó i Santa Maria de Merlès. El passat 22 de maig, representats dels dos pobles, de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i del Departament de Governació de la Generalitat van posar sobre el mapa la delimitació entre els dos termes, que des del 1919 estaven marcats sobre el terreny amb fites.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s