Els treballs de restauració de la Torre dels Soldats estan a punt de començar

Torre dels soldats Avinyó

Actualitat – En els propers dies la Diputació de Barcelona començarà els treballs de restauració i consolidació de la Torre dels Soldats. La situació actual de l’estructura de la Torre és preocupant, ja que amenaça d’esfondrar-se. És per això que la Diputació de Barcelona, que subvenciona la totalitat de la restauració, efectuarà en els propers dies una intervenció d’urgència.

Inicialment, estava previst redactar primer el projecte i després fer les obres de rehabilitació de la Torre. En el moment en què els tècnics van visitar la torre, però, van creure necessari fer primer una actuació urgent per consolidar-la i reparar l’esquerda, la porta del primer pis i altres punts debilitats de l’estructura. Un cop efectuada la consolidació de l’estructura, es redactarà el projecte de la restauració completa de la Torre i el 2014 es faran la resta de les obres.

Les obres les durà a terme l’empresa avinyonenca Construccions Guarch sota la direcció dels arquitectes i tècnics del Servei  de Parimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

La restauració de la Torre dels Soldats és un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona amb un pressupost de 50.000 euros. 

La Torre dels Soldats forma part del patrimoni històric d’Avinyó. Construïda el 1851 per un import de 12.000 rals, la Torre va ser un punt clau pel servei de la comunicació militar mitjançant la telegrafia òptica durant la segona guerra Carlina (1846-1849).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s