I Paexba què?

paexba

Opinió – Em sorprèn, quan al passar per la carretera de Cabrianes a Artès, veig desaparèixer la planta d’aglomerats asfàltics que hi van muntar fa un parell d’anys, de fet, és lògic que un cop hagi deixat de ser útil és desmunti. En el seu moment no vaig entendre com es va donar permís per construir  aquesta planta quan a tocar  a Avinyó  Paexba havia tancat portes deixant la planta aturada i sense activitat. Per què no es va aprofitar Paexba?  És evident que els interessos econòmics van continuar estan per damunt dels ambientals. 

Que lluny queden els somnis i les promeses de progrés, les expectatives de llocs de treball, els beneficis per a la nostra població, les millores dels carrers a molt baix cost amb els regals de quitrà… La instal·lació de Paexba  va ser motiu d’una forta polèmica al poble.  Els qui ens varem oposar a la seva instal·lació argumentàvem el nostre desacord en la instal·lació d’una indústria fora dels buits  polígons industrials. Un cop més a Avinyó, l’argument de la creació d’una nova indústria posava els interessos econòmics per davant de la planificació industrial del municipi i és continuava amb la política de requalificacions de sol a la carta. 

Ara Paexba està tancada, ni tan sols s’ha aprofitat quan ha fet falta a prop, la seva ubicació en els terrenys agrícoles que ocupava una antiga pedrera, pendent de restauració, va ser una molt bona sortida per a una empresa amb problemes de contaminació i soroll a Sallent. 

Ara, el llegat que ens deixa Peaxba es el d’un terreny agrícola ocupat i unes instal·lacions en un estat d’abandonament que probablement acabaran en un munt de ferralla.

Als qui ens vàrem oposar a Paexba  ens agradaria veure, com ha passat a Cabrianes, que es desmunten les instal·lacions que han deixat de ser útils i que el terreny torna a ser  agrícola de nou. Caldria saber si hi va haver compromisos de restauració a l’hora de requalificar el sòl.

Jaume Pont

Cabrianes 2012

Cabrianes 2012

cabrianes2

Cabrianes 2013

Anuncis

One thought on “I Paexba què?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s