Retalls de vida

calpassol2

Il·lustració: Jaume Pont

Opinió – En una sobretaula d’aquestes festes nadalenques vaig obsequiar la meva  família amb el relat de l’anècdota de la Pepa Renegada que la Geni Altarriba va escriure per a El Pedrís de desembre amb el títol Retalls de vida.  L’anècdota va deixar astorats i pensatius els meus fills. Els més grans de casa, els avis i la tieta, van confirmar la veracitat de l’anècdota i van recordar amb somriures aquells vells temps.

Les  anècdotes et canvien la visió d’un lloc o d’una persona, i hi posen paisatge i cara. En aquest cas cal Passol deixa de ser una casa anònima al costat de l’escorxador. Amb una mica d’imaginació sempre hi podrem veure el paraigua de la Pepa. 

La Geni ha sabut posar en solfa una anècdota molt coneguda per tothom, però mai ningú no l’havia posada per escrit. Aquesta anècdota i altres anècdotes de tants altres personatges, com la Pitussa, el Correu, el Pintó…, també formen part de la nostra història. Per això és tan important que algú les reculli i en deixi memòria escrita. Geni, t’animem que aprofitis  la Font, que tens tan propera, i que junts ens regaleu  a tots una quants més  Retalls de vida.

Gràcies!

Jaume Pont

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s